Kozmetika z medom

V vseh kulturah ima kozmetika velik pomen, že v Antiki sta se med in mleko uveljavila kot lepotilna pripomočka. Pravijo, da bi se moralo veliko lepih žensk iz preteklosti za svojo lepoto zahvaliti medu. Npr. Kleopatra, ki se je vsak dan kopala v medu in mleku.
Kozmetika iz medu je primerna za vsak tip kože. Med zadržuje vlago, prav tako pa so njegove sestavine zelo zdravilne za kožo. Tudi za najstnike je priporočljiv med, saj nežno čisti kožo in jo zaščiti pred bakterijami.

Čebelji proizvodi v kozmetiki:

Hranilna krema

2 žlici čebeljega voska, 2 žlici kokosovega masla, 3 žlice sezamovega olja, 1 žlico olja pšeničnih kalčkov, 2 žlici suhega kvasa, 5 žlic vode, ¼ žlice boraksa, 5 kapljic eteričnega lipovega olja

Preberi več

Obloga iz cvetnega prahu za čiščenje kože

1 beljak, sok 1 limone, 1 žlica strtega cvetnega prahu, 1 žlica pšenične moke, 1 žlica medu

Preberi več

Mazilo za razpokane roke

Potrebujemo 10 žlic čebeljega voska in 6 žlic kokosovega olja. V vodno kopel damo kotliček, v katerem raztopimo vosek. Dodamo kokosovo olje in mešamo. Nato kotliček postavimo v hladno vodo in mešamo, da se mazilo strdi. Primerno je za nego hrapavih, razpokanih rok, prav tako deluje kot zaščita rok, če veliko delamo v vodi.

Preberi več

Kopel proti trdi koži na podplatih

V topli vodi raztopimo 5 žlic medu, sok ene limone in žličko zmletega cvetnega prahu.
Noge namakamo v kopeli pol ure, obrišemo in namažemo z vlažilno kremo.

Preberi več

Obloga za obraz

1 jajčni rumenjak, 1 žlička medu, 1 žlička ovsene moke, 1 žlička kisle smetane,
4 kapljice oljčnega olja, 4 kapljice limoninega soka

Preberi več

Lotion proti prhljaju

Potrebujemo 1 kozarec jabolčnega kisa, 1 kozarec vode in 2 žlici strtega cvetnega prahu. S tem lotionom si natremo lasišče po vsakem umivanju las.

Preberi več

Medeno-mlečna kopel Kleopatra

Za polno kad vode potrebujemo 1,5 l mleka in 1,5 skodelice medu. Temperatura vode naj bo med 36 in 39 C. Kopel naj traja 15 do 20 minut. Koža bo nežna in mehka.

Preberi več

Krema s cvetnim prahom

1 zrela banana, avokado, 2 žlički strtega cvetnega prahu

Preberi več

Kontaktirajte nas