Slovenski Med

Akacijev med

Je tekoč, skoraj brezbarven ali nežno rumen, milega okusa in brez izrazitega vonja, zato ga nekateri imenujejo tudi damski med. Velja kot odličen namaz na kruh in nepogrešljivo sladilo za čaj, kavo in sadne torte.

Preberi več

Smrekov med

Smrekov med je v tekočem stanju rdečkastorjav in precej gost. Ima okus po smoli in je zelo bogat z mineralnimi snovmi. Poda se k mlečnim jedem in namazom ter raznim omakam.

Preberi več

Gozdni med

Ima različne odtenke rjavkaste barve, saj je naravna mešanica medu, ki nam ga ponuja gozd. Še posebno je okusen na črnem kruhu, v skutinih jedeh ter nepogrešljiv v omakah in polivkah.

Preberi več

Hojev med

Hojev med ali hojevec je temnejše rjavozelene barve in precej gost ter ne kristalizira rad. Ta med je skoraj brez vonja in zelo prijetnega, milega okusa. Posebno se poda k črnemu kruhu, mlečnim napitkom in suhem sadju. Vsebuje mnogo rudninskih snovi in »terpene«, ki mehčajo sluz pri boleznih dihalnih organov.

Preberi več

Kostanjev med

Kostanjev med je temnejše jantarne barve z vonjem, ki spominja na pelin in je bolj ali manj grenak. Grenčina izvira iz zrnc cvetnega prahu, ki ga je v tem medu zelo veliko. Vitaminska vrednost kostanjevega medu je zato večja kot pri drugih vrstah medu.

Preberi več

Cvetlični med

Čebele ga naberejo na travniških cvetlicah in drugih cvetočih rastlinah. Barva cvetličnega medu je v vseh odtenkih od svetlorumene do rumenkastorjave. Kristalizira prej ali pozneje - odvisno od vrste rastline s katere izhaja. Kristali so različne velikosti.

Preberi več

Lipov med

Lipov med je v tekočem stanju rumen z zelenkastim opalnim odsevom. Diši prijetno po lipovem cvetju. Aroma je intenzivna zelo značilna po mentolu, lipovem cvetju, zeliščih ali svežih orehih. Kristalizira običajno počasi in neenakomerno, kristali so veliki.

Preberi več

Kontaktirajte nas