Bučna juha

600 g buče, 1 manjši zrel mango, 200g krompirja, 1 šalotka, 2 žlici olja, 1l zelenjavne jušne osnove, 4 žlice cvetličnega medu, majhen košček svežega ingverja, mleti cimet, sol, poper, 100 g smetane

Šalotko olupimo in narežemo na drobner kocke. Bučo olupimo, odstranimo pečke. Mango olupimo in odstranimo koščico. Krompir olupimo. Bučo, mango in krompir narežemo na kocke. V večjo posodo dodamo olje, ga segrejemo, dodamo šalotko, na kocke narezano bučo, mango in krompir. Vse skupaj zalijemo z jušno osnovo in dušimo približno 20 minut. Nato juho pretlačimo s paličnim mešalnikom. Ingver olupimo, ga drobno naribamo in dodamo juhi. Dodamo tudi med, cimet, sol in poper. Juho nalijemo v krožnike in dekoriramo s smetano in drobnjakom.

Kontaktirajte nas